Produkter Tjenester Meny
Foto: Bjergabygg AS

Foto: Bjergabygg AS

Boligprosjekt med spektakulær beliggenhet

Forus Rør har i samarbeid med Bjergabygg hatt gleden av å være med på et spennende boligprosjekt langt utenom det vanlige. I den solrike åssiden over Rovika i Sandnes, i Daleveien 77, er det bygget inn 3 boliger i den skrånende fjellsiden rett over fjorden.

Mellom berg og bølger

Slik beskrives beliggenheten i prospektet fra megler. Og den er virkelig fantastisk. De nye «hybridleilighetene» (en blanding av enebolig og leilighet) ligger to kilometer fra Langgata og ikke mange meter fra fjordkanten, så her kan de heldige eierne se fram til mange fine stunder hvor de kan nyte utsikten i ro og fred – og samtidig få med seg alt som skjer på utsiden. Det er arkitektfirmaet Helen & Hard som står for tegningene i prosjektet. Et prosjektet det kan sies mye om, med den unike utsikten, store vindusflatene og stilige interiørvalg.

Vann, avløp og utstyr til badene

Men bak vinduer og lekkert interiør skjuler det seg også et viktig stykke rørarbeid. Forus Rør har stått for installasjon av rør til innvendig vann og avløp, og har levert og installert utstyr til bad og kjøkken i den første leiligheten hvor kjøper nå har flyttet inn. Kjøperen av denne leiligheten fikk gode råd av Torbjørn hos oss og endte opp med blant annet følgende: Scala baderomsinnredning, Ifö Spira vegghengt toalett, Oras takdusjsett og VB Como lavt servantbatteri. Nå er det eier av leilighet nummer to som står for tur for valg av utstyr.

Godt samarbeid mellom Forus Rør og Bjergabygg

Oppdraget har forøvrig også bestått av mye prosjekteringsarbeid, som Åge har vært en del involvert i. Det at boligene er bygd inn i terrenget, har blant annet gjort at vi har måttet tenke annerledes rundt plassering av rør og avløp som vi har installert sideveis, i stedet for fra bunnen, slik det vanligvis gjøres.

Vi har vært med helt fra start og jobbet tett både med arkitekt og byggentreprenør Bjergabygg AS. Sistnevnte har vi hatt et godt samarbeid med over flere år. I prosjekt som dette er de helt avhengige av folk som forstår kompleksiteten, og de vet av erfaring at det vi kan levere på. God og tydelig kommunikasjon er også en forutsetning for å lykkes.

-Ingen problem, dette finner vi ut sammen. Det er gjengangeren Tor Erland Asdahl hos Bjergabygg forteller at han blir møtt med når han kontakter oss i Forus Rør.

Vi er selvfølgelig veldig glade for at han opplever det slik, for vår grunnholdning er at de fleste utfordringer kan løses. Og at man kommer langt med en positiv innstilling.

Nå skal det for ordens skyld understrekes, at selv om Forus Rør og Bjergabygg har jobbet sammen ved flere anledninger tidligere, gikk anbudsprosessen i dette prosjektet ryddig for seg. Vi leverte tilbudet som ble foretrukket. At tilliten mellom oss var på plass fra før, var et pluss.

Nå ser vi fram til videre samarbeid og flere nye, spennende prosjekter. For det skjer jo mye i Sandnes for tiden, heldigvis!

Lekkert kjøkken i en av prosjektets tre boliger. Foto : Bjergabygg AS.

Lekkert kjøkken i en av prosjektets tre boliger. Foto : Bjergabygg AS.

Flott bad med blant annet Ifø Spira  vegghengt toalett og baderomsinnredning fra Scala. Foto: Bjergabygg AS.

Flott bad med blant annet Ifø Spira vegghengt toalett og baderomsinnredning fra Scala. Foto: Bjergabygg AS.

Åge Hanstvedt og Torbjørn Lothe har vært med i prosjektet i Daleveien 77, og ser fram til flere spennende oppdrag!

Åge Hanstvedt og Torbjørn Lothe har vært med i prosjektet i Daleveien 77, og ser fram til flere spennende oppdrag!

Bildene til venstre viser de tre badene i leiligheten som først ble ferdigstilt. Foto: Reidar Bjerga, privat.