Produkter Tjenester Meny
VB rørlegger i arbeidsklær og armene i kors

Slik unngår du sprukne vannrør

Det er smart å ha en rutine for stenging av vann - enten det er hjemme eller på hytta. Gjør du det, kan det bli en billig forsikring. Frosne rør kan nemlig fort bli dyrt hvis de sprekker og fører til oversvømmelse. Her er noen tips om hva du bør passe på:

Steng utevann

Steng vannet og fjern koblinger (eller kuplinger som vi kaller det på denne kanten av landet). Koblingen fungerer som en stoppeventil og gjør at vannet blir liggende i rørene. Hvis det fryser, kan det danne seg vannpropper som får rørene til å sprekke. La eventuelle armatur stå i åpen posisjon. 

Tøm rørene for vann

Blås gjerne rørene tomme for vann - det risikerer faren for sprukne rør ytterligere.  

Steng stoppekrana

Har du en hytte som skal stenges for vinteren anbefaler vi deg å stenge stoppekrana. Husk hovedstoppekrana ute også. Skal du ut og reise, bør du gjøre det samme hjemme, selv om det bare er for noen dager. 

Mange av oss glemmer dette, til forsikringsselskapenes store fortvilelse. Du kan lese mer om det i denne artikkelen på vb.no

Sørg for riktig innetemperatur

Pass på at temperaturen i rommet ikke er lavere enn 10°C. Sjekk at vinduer og lufteventiler er stengt. I dag er det mulig å installere både temperaturfølere og vannstopper. Det kan også gi deg en rimeligere forsikring. 

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har flere spørsmål.

Hvis du skal installere nytt sanitærutstyr anbefaler vi at du benytter deg av profesjonell hjelp. På den måten reduserer du risikoen for vannskader betraktelig. Når du i tillegg har papirer på at vvs-arbeidene er utført av en godkjent rørleggerbedrift, står du også sterkere stilt overfor forsikringsselskapet ved eventuelle skader.